SLAGINGSPERCENTAGE VAN 100% | NIET GOED GELD TERUG | EXPRESS LEVERING

Hoe corten snel laten roesten?

Om het cortenroestproces op een gecontroleerde en uniforme manier te versnellen, kunnen roestversnellerproducten worden gebruikt. Deze producten zijn ontworpen om het natuurlijke proces van roestpatinavorming op cortenstaal te initiëren en te versnellen, waardoor een handige manier wordt geboden om snel een verouderde, rustieke uitstraling te creëren. Roestversnellers zijn over het algemeen chemische oplossingen op basis van zuren of zouten die de oxidatie van staal bevorderen. Om een ​​roestversneller te gebruiken is het in de regel voldoende om het product met een borstel, spuit of spons op het oppervlak van de corten aan te brengen, waarbij u ervoor zorgt dat het gehele te behandelen oppervlak gelijkmatig bedekt is. Vervolgens wordt het staal doorgaans blootgesteld aan de open lucht, waar het op natuurlijke wijze wordt blootgesteld aan atmosferisch vocht. Onder invloed van zuurstof en vocht interageert het roestversnellerproduct met cortenstaal, waardoor een chemische reactie ontstaat die leidt tot de snelle vorming van de karakteristieke roestpatina. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het gebruikte type product, de omgevingsomstandigheden en de duur van de blootstelling, maar over het algemeen zal staal binnen enkele uren of dagen tekenen van roest gaan vertonen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen bij het gebruik van deze producten en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om veilig gebruik te garanderen, inclusief het dragen van geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen en het werken in een goed geventileerde omgeving.

Hoe veroudert cortenstaal?

Cortenstaal, bekend om zijn unieke uiterlijk en duurzaamheid, veroudert en ontwikkelt na verloop van tijd een beschermende roestpatina. Deze patina ontstaat op natuurlijke wijze wanneer staal wordt blootgesteld aan atmosferisch vocht, zuurstof en andere omgevingselementen. Om dit proces echter te versnellen en snel de gewenste rustieke roestlook te bereiken, kunnen producten roestversnellers speciaal ontworpen. Deze producten bevatten over het algemeen chemische componenten die de oxidatie van staal bevorderen en daarmee het natuurlijke verouderingsproces nabootsen, maar dan versneld. Door de roestversneller met een borstel, spuit of spons op het oppervlak van het corten aan te brengen en het staal vervolgens aan de open lucht bloot te stellen, wordt de chemische reactie sneller op gang gebracht, wat leidt tot de versnelde vorming van de karakteristieke roestpatina. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van het gebruikte product, de omgevingsomstandigheden en de duur van de blootstelling, maar over het algemeen begint roest zich binnen enkele uren of dagen te ontwikkelen. Deze producten bieden daarom een ​​praktische manier om snel een verouderde, rustieke uitstraling op cortenstaal te creëren, terwijl de duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht behouden blijven. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant zorgvuldig op te volgen bij het gebruik van deze producten en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om veilig gebruik te garanderen.

Hoe bereid ik het metalen oppervlak voor voordat ik een roestversneller aanbreng?

Voordat u een roestversneller op een metalen oppervlak aanbrengt, zijn verschillende voorbereidingsstappen essentieel om een ​​optimaal resultaat te garanderen. Als het metalen oppervlak koudgewalst is, wordt aanbevolen het grondig te ontvetten om eventuele sporen van vuil of vet te verwijderen. Als het oppervlak daarentegen warmgewalst is, kunt u het het beste licht schuren om onvolkomenheden te verwijderen. Voordat u de roestversneller gebruikt, is het belangrijk om het product goed te schudden om er zeker van te zijn dat het homogeen is en dat er geen aanslag op de bodem van de container zit. Bovendien moet het metalen oppervlak perfect droog zijn voordat het product wordt aangebracht.

Zodra het oppervlak is voorbereid, kan de roestversneller worden aangebracht met behulp van een in het product gedoopte rol. Het is van cruciaal belang om het product gelijkmatig over het gehele oppervlak te verdelen, zodat er geen druppels ontstaan. Als gebieden na ongeveer 30 minuten niet blauw worden, kan dit wijzen op een slechte voorbereiding van het oppervlak of onvoldoende toepassing van de versneller.

Het verdient aanbeveling om na twee uur de ondergrond te controleren en indien nodig een nieuwe laag water of versneller aan te brengen. Vochtige omstandigheden en een temperatuur boven de 15°C bevorderen de oxidatie van cortenstaal. Het is belangrijk op te merken dat het roestversnellerproduct zuurvrij is en alleen het oppervlak oxideert, zonder zich diep te verspreiden. Daarom is er geen ander product zoals een stabilisator nodig om het corrosieproces te stoppen.

Oppervlaktecorrosie zal ongeveer twee weken aanhouden, gedurende welke de oranje tint van de roest geleidelijk donkerder wordt tot een donkerdere tint die kenmerkend is voor volwassen roest. Zodra dit proces is voltooid, krijgt het oppervlak een rustieke en esthetische uitstraling en zal de roest zich niet langer verspreiden.